Президентът на УЕФА Мишел Платини разкритикува собствениците на хотели в Украйна заради експлодиращите цени за нощувки в тях. Както е известено, Украйна е домакин заедно с Полша на Европейското първенство по футбол, което ще се проведе от 8 юни до 1 юли. За нощувка в стая, за която нормално се плащат по 28 евро, отделни украински хотели искат по 210 евро.

“Извънредно много съм ядосан. Нервира ме това, че подсигурихме толкова големи инвестиции и сега хората казват, че не искат да отидат в Украйна, защото измамници и мощеници искат да направят пари по време на Европейското първенство”, заяви Платини.

За последно генералният секретар на УЕФА Дейвид Тейлър сигнализира за високите цени на хотелите и бездействието на местното правителство. “Естествено, че УЕФА не може да разреши сама този проблем. Ние не държим хотели там”, сподели Тейлър.

Миналата седмица премиерът на Украйна Борис Колесников направи апел към собствениците на хотели да направят цените си приемливи. “Бедността поражда алчност. Опростихме дългове на хотелите за 10 години назад, за да стимулираме развитието им. Надявахме се на тяхна лоялност, но те повишават цените”, каза Колесников.