Президентът на УЕФА Мишел Платини е сигурен, че обвиненията на BBC срещу членовете на ФИФА в корупция няма да навреди на кандидатурата на Англия за домакин на световното първенство по футбол през 2018 г.

„Не мисля, че тези обвинения могат да навредят на Англия. Друг е въпросът, че английските медии от много години търсят само негативни новини около ФИФА”, коментира Платини.

Междувременно се заговори за наличието на таен доклад на ФИФА, който препоръчва да избере именно Англия за домакин на Световното първенство по футбол през 2018 г.

Вотът е в четвъртък, като според анализ на известна британска консултантска компания, английската кандидатура е на 100 % подходяща. Според анализа, който изследва спонсорство, билети, гостоприемство, лицензии и медийни права, Англия и САЩ биха донесли най-големи печалби на ФИФА, в случай че приемат най-големия спортен форум. Европейците кандидатстват за Световното първенство през 2018 г., докато САЩ – за това през 2022 г.
 
Резултатите от останалите кандидатури за 2018 г. са  Испания/Португалия – 91 %, Холандия/Белгия – 87 % и Русия – 86 % /БЛИЦ