Президентът на УЕФА Мишел Платини ще подкрепи кандидатурата на Турция за домакинство на полуфиналите и финала на Евро 2020, ще се проведе в 13 различни града на Стария континент. Това разкри босът на Германския футболен съюз (ГФС) Волфганг Нирсбах, който обяви, че страната му няма да се кандидатира полуфиналите и финала.

От ГФС обмисляха да се съревновават за полуфиналните срещи и финала на форума със стадион „Алианц Арена” в Мюнхен, но идеята пропадна, след като Истанбул не получи право за домакинство на Летните олимпийски игри през 2020 година.

"Президентът на УЕФА Мишел Платини обеща да даде своя вот на Турция. Ние няма да влезем в конфронтация с Истанбул", сподели Волфганг Нирсбах.

След като Франция бе избрана пред Турция за домакин на Евро 2016, президентът на УЕФА Платини даде ясно да се разбере, че при следващия конкурс ще гласува за южните ни съседи при единственото условие, че Истанбул не приеме Олимпиадата през 2020 година.

Преди дни Българският футболен съюз също изпрати в Нион официалната си кандидатура за домакинство на Евро 2020. България кандидатства за най-ниския пакет, включващ 3 мача от груповата фаза и един 1/8-финал.