Президентът на УЕФА Мишел Платини категорично се обяви срещу използването на видеотехнологиите при спорни моменти във футболни мачове.

Скандалът около незачетения гол за Украйна в мача от Евро 2012 срещу Англия не убеди боса на европейския футбол в нуждата от въвеждането на т.нар. "Ястребово око".

“Атаката на Украйна при гола започна със засада. Какво значение има попадението на Девич, след като съдията не успя да види засадата? Играта трябваше веднага да бъде спряна. Защо съм против електронната система? Ами вижте какво се получава – вкарвате гол, спираме играта, гледаме повторението и се убеждаваме, че има засада. И какво правим? Абсолютно против съм някой съдията да си седи зад монитора и да дава съвети. Въпросът не е в самите видеотехнологии като такива, а в използването им във футбола – за това съм категорично против”, заяви Платини пред в. “Индипендънт”.
Според френската легенда допълнителните двама съдии, които бяха въведени, са напълно достатъчни, за да бъдат в помощ на своите колеги при дузпа, игра с ръка и в моменти, когато има спор дали топката е преминала голлинията или не.