Интересни и равностойни сблъсъци се очертават на европейското първенство по футбол през 2012 година в Украйна и Полша. Жребият за груповата фаза беше изтеглен днес в Киев. Церемонията продължи около един час и включваше традиционни украински танци, приветствие на президента на Украйна и присъствието на много футболни величия. На сцената се появиха легенди, играли на всички европейски първенства – от турнира през 1960 година до надпреварата в Австрия и Швейцария през 2008-а.

Най-равностойна и силна се очертава група “В”, в която водач е Холандия. След това се наредиха съставите на Дания, Германия и Португалия.

Един от домакините Полша е водач в група “А”. Именно тази група на пръв поглед е без отбори с големи претенции. След поляците се наредиха Гърция, Русия и Чехия. Мачът на откриването е Полша - Гърция на 8 юни.

Актуалният европейски и световен шампион Испания се падна в група “С” и ще има привидно лека задача срещу Италия, Хърватия и Ирландия.

11_2.jpg

Един от домакините Полша е водач в група “А”. Именно тази група на пръв поглед е без отбори с големи претенции. След поляците се наредиха Гърция, Русия и Чехия.

Актуалният европейски и световен шампион Испания се падна в група “С” и ще има привидно лека задача срещу Италия, Хърватия и Ирландия.

Англия намери място в последната група “D”, в която водач е другият домакин Украйна. “Трите лъва” откриват кампанията с мач срещу Франция, а четвъртият тим е Швеция./БЛИЦ

ГРУПА "A"
1.Полша
2.Гърция
3.Русия
4.Чехия

ГРУПА "B"
1.Холандия
2.Дания
3.Германия
4.Португалия

ГРУПА "C"
1.Испания
2.Италия
3.Ирландия
4.Хърватия

ГРУПА "D"
1.Украйна
2.Швеция
3.Франция
4.Англия

Заб.: Евро 2012 ще стартира на 8 юни и ще завърши на 1 юли.