Шампионът в чилийското първенство ще се определи след плейоф До това се стигна, след като ОХигинс вкара дузпа в 90-та минута за победата с 4:3 над останалия с 9 души Рейнжърс и завърши с равен брой точки с Универсидад Католика на върха на класирането.
 
Двата тима приключиха първенството Апертура, първият дял от шампионата, с 39 точки след 17 изиграни мача. В случая не се прилага разделение на отборите по голова разлика и двата тима ще определят носителя на титлата в плейофен двубой, който ще се играе във вторник на “Естадио Насионал” в Сантяго.
 
Универсидад Католика победи с 2:0 Унион ла Калера и беше близо до спечелването на шампионската титла, тъй като 15 минути преди края ОХигинс губеше с 2:3 от Рейнджърс. Осман Уерта изравни резултата в 78-ата минута, а две минути след това Себастиан Луна получи червен картон и остави Рейнджърс с човек по-малко.
 
В края на срещата вратарят на Рейнджърс Николас Перич направи дузпа и беше отстранен от игра, а Пабло Каландрия беше точен при изпълнението си и донесе победата наОХигинс, който никога не е печелил титлата в историята си.
 
Универсидад Католика от своя страна е ставал 10 пъти шампион и е третият най-успешен чилийски отбор след Коло Коло и Универсидад де Чили.