Атлетико (Мадрид) обяви, че осъжда поведението на своите фенове, които прекъснаха градското дерби с Реал (Мадрид) заради хвърлени предмети. Мачът завърши при резултат 1:1, след като „дюшекчиите“ изравниха в добавеното време.

Съдията Бускетс Ферер спря мача за около 20 минути през второто полувреме, след като феновете на Атлетико започнаха да замерят терена с различни предмети. В една от торбите, запратени по вратаря на „белия балет“ Тибо Куртоа, е имало фекалии.

Припомняме, че 32-годишният белгиец е бивш футболист на "дюшекчиите". Той носи екипа на тима в периода 2011-14 г., когато е под наем от Челси.

„Атлетико (Мадрид) осъжда хвърлянето на предмети, което се случи от част от южната трибуна в 68-ата минута на мача срещу Реал (Мадрид). От момента, в който се получиха тези неща, отделът за сигурност на клуба работи съвместно с полицията, за да открие замесените, един от които вече е идентифициран. Клубът ще приложи вътрешен режим предвиден за много тежки случаи спрямо хората, които са замесени в този инцидент“, обявиха „дюшекчиите“ и допълниха, че един от вандалите е бил разпознат.