ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Футболните фенове по света, гледали коронацията на крал Чарлз III, бяха шокирани при прозвучаването на една от мелодиите, изпълнени от хора на Уестминстърското абатство. Запалянковците добре разпознаха химна на Шампионската лига и в социалните мрежи веднага започната да валят коментари по темата.

„Стори ми се, че изпълняват химна на Шампионската лига“, написа един от потребителите в „Туитър“.

„Това беше! Абсолютно същата музика“, му отговори друг.

Топ Коефициенти за Шампионска Лига!

„Кой да предположи, че кралят е фен на Шампионската лига“, пише в коментарите.

Трябва да се отбележи, че химнът на най-силния европейски клубен турнир е дело на британския композитор Тони Бритън, който през 1992 г. прави аранжимент на началото на композицията „Zadok the Priest“, която Георг Фридрих Хендел пише за коронацията на крал Джордж II през 1727 г.

След това произведението се изпълнява на всяка една коронация на британски монах, включително и при тази на майката на Чарлз III – Елизабет II, през 1953 г.

Новият крал на Англия не може да бъде наречен запален футболен фен. В свое интервю, публикувано през 2012 г., Чарлз III признава, че симпатизира на Бърнли. Той има няколко посещения на клубния стадион „Търф Муур“, но в никакъв случай не е чест гост на мачовете на тима.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!