Футболен треньор е произвел осем изстрела със собственото си оръжие в края мач, който неговият тим е загубил, информира агенция АП.

Наставникът на замбийския Зеско Чипата – Есау Чало Зулу, е стрелял три пъти във въздуха, докато е бил на терена веднага след края на мача, а след това и още пет пъти в близост до клубния автобус. Возилото е било паркирано съвсем близо до крайната линия на игрището.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Инцидентът е станал след мача от първенството на трета дивизия в Замбия, в който Зеско Чипата загуби с 0:1 от местния съперник Призон Леопардс Чипата.

От полицията обявиха, че треньорът е поел вина за произведените изстрели, но според версията му те са били като самозащита. Целта на Есау Чало Зулу е била да прогони привържениците на съперника, които обградили неговия отбор след края на мача, а след това се готвели да замерят с камъни и клубния автобус.

Футболната федерация на Замбия обяви, че изчаква официалния доклад на делегата, съдийския наблюдател и самите съдии, за да вземе решение за инцидента.

Оръжието на треньора на Зеско Чипата е било иззето от полицията. Проверката е показала, че пистолетът е законно притежаван и Есау Чало Зулу има разрешение за използването му.