Франция гостува на Грузия в мач от Група „I“ на квалификациите за Мондиал 2014 в Зона Европа, а целта на тима на Дидие Дешан е да не допусне изненада в борбата с Испания за първото място.
 
Световният и европейски шампион вече взе аванс пред „петлите“ след успеха си с 1:0 в Париж през март, докато два тима направиха 1:1 в Мадрид преди година. Днес „червените фурии“ гостуват на Финландия, а французите са надяват на услуга от страна на скандинавците.
 
Отборът на Темури Кецбая спечели само 4 точки в досегашните си пет мача, след като победи Беларус и направи равен с Финландия, но се очаква да има сериозни проблеми срещу играчите на Дидие Дешан.
 
Последната среща между двата тима завърши с победа на Франция с 3:1 след голове на Оливие Жиру, Матийо Валбуена и Франк Рибери в Париж. Жиру в момента се намира в чудесна форма и вкара три гола за Арсенал от началото на сезона във Висшата лига.
 
Дешан се надява, че бившият нападател на Монпелие ще може да издърпа „петлите“ до победа в Тбилиси, която почти сигурно ще гарантира на Франция поне участие в плейофите за място на Мондиал 2014, ако Испания не допусне изненада в оставащите си мачове.
 
Грузинците обаче също имат стимул да се хвърлят в днешния мач. Те ще опитат да не финишират на последно място в групата, където в момента е Беларус заради по-лоша голова разлика.
 
Грузия – Франция
Днес от 21:15 часа
Тбилиси, „Борис Пайчадзе“
Съдия: Фърат Айдънус (Турция)