Миналата седмица не започна добре за бившия вратар на ЦСКА Райс Мболи, но завърши с победен дебют в МЛС. Алжирският национал имаше визови проблеми около престоя си в САЩ, а след това катастрофира в Париж, но тази нощ игра цял мач за Филаделфия Юниън при победата с 4:2 над Сан Хосе Ърткуейкс в мач от МЛС.
 
Андрю Уегнър даде аванс на Филаделфия в 10-ата минута, а четири по-късно Себастиан льо Ту удвои. Гостите от Сан Хосе изравниха през второто полувреме. Сам Кронин върна едно попадение в 59-ата минута, а в 70-ата Крис Вондоловски направи 2:2. Две минути по-късно Шийнън Уилямс отново даде аванс на домакините, а в 79-ата Уегнър вкара втория си гол в мача.
 
Това беше първият официален мач на Мболи от 30 юни, когато с Алжир загуби с 1:2 от Германия на Мондиал 2014. Точно месец след това той подписа договор с Филаделфия Юниън. „За мен това беше труден мач, тъй като късно се присъединих към отбора. Имах визови проблеми, след това претърпях лек автомобилен инцидент и пристигнах от Франция в сряда, а в четвъртък не тренирах. Казаха ми, че трябва да играя и аз се концентрирах върху мача. Много се радвам от победата и спечелените три точки. Атмосферата на стадиона беше невероятна“, заяви Мболи след мача.
 
Филаделфия Юниън е на шесто място в Източната Конференция с 30 точки и е на една точка от участие във финалните серии. Пети е Ню Йорк Ред Булс с 31 точки, като тимът на Тиери Анри е домакин на Мболи и новите му съотборници на 6 септември. Три дни преди това Филаделфия приема ФК Торонто. Канадският тим, в който играе бившият английски национал Джърмейн Дефоу, е четвърти в Източната Конференция с 33 точки.