Второ футболно първенство в Европа стартира в условията на пандемията от коронавирус. Първото попадение през новия сезон беше дело на 20-годишния Арон Кнудсен, който се разписа в осмата минута за НСИ Рунавик за победата с 3:1 над ТБ Твьоройр. Срещата беше от първия кръг на шампионата на Фарьорските острови.

Така островитяните бяха първите след Беларус, който започнаха собственото си първенство в условията на COVID-19. Трябва да се отбележи, че архипелагът (с население от около 50 000 жители) успя да се пребори с коронавируса. В момента на територията на островите няма заразени. Всички 187 инфектирани бяха излекувани.

Въпреки отсъствието на заболяването, първите два кръга от местния шампионат ще се проведат без присъствието на публика. Затова феновете проявиха креативност и поставиха на трибуните манекени за дрехи, които бяха облечени в клубните цветове на отборите.

Според разпространяваните слухове, в първенството на Фарьорските острови понякога на полевите играчи се позволява да играят ръка, въпреки че това е забранено от правилника. Причината за това са силните ветрове, които изключително много затрудняват владеенето на топката. В такива ситуации съдията преценява дали да отсъди нарушение или да остави играта да продължи.

РЕЗУЛАТИТЕ ОТ 1 КРЪГ ВЪВ ФАРЬОРСКИТЕ ОСТРОВИ
НСИ Рунавик - ТБ Твьоройр 3:1
ХБ Торсхавн – ЕБ/Стреймур 1:0
Скола – ИФ Фуглафьордур 1:0
КИ Клаксвик – Б36 Торсхавн 0:2
АБ Аргир – Викингур 0:0

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!