Новият носител на “Златната топка” Лео Меси сподели, че е изключително поласкан от признанието. Звездата на Барселона спечели анкетата с рекордна преднина пред миналогодишния победител Кристиано Роналдо, а на почетното трето място остана съотборникът на Меси - Шави Ернандес.
 
“Много съм развълнуван. Огромна чест е, че съм избран за носител на “Златната топка”, още повече, че съм първият аржентинец, стигнал до това толкова престижно отличие”, сподели Меси в интервю за "Франс Футбол".

“Знаех, че съм сред фаворитите заради всички успехи на Барса през годината, но не очакваха да спечеля с подобна разлика (240 т.). Тази награда е от огромно значение за мен. Всички знаят какви велики футболисти са вдигали "Златната топка", но има и много, които така и не са се докосвали до нея", заяви победителят.

"Посвещавам трофея на семейството си, което винаги ме е подкрепяло. Понякога близките ми хора преживяват трудните моменти дори по-емоционално от самия мен. Наясно съм колко трудно ще е да повторя постижението си, но се надявам следващата година отново да е изпълнена с успехи и отново да спечеля "Златната топка", пожела си Меси./БЛИЦ