Българският национал Тодор Неделев проведе първата си тренировка като футболист на Майнц. 22-годишното крило се присъедини към новите си съотборници за заниманието под ръководството на треньора Томас Тухел.
 
Както е известно, Неделев беше спазарен между „Ботев“ (Пловдив) и Майнц в края на лятото и подписа договор до 2018 г. На първата си тренировка като футболист на немския тим той беше с екип с № 28.
 
Българинът и новите му съотборници трябваше да проведат няколко упражнения с топка и сериозен крос. Те направиха около 30 обиколки на терена на „Брухвегщадион“, старият стадион на Майнц. От утре играчите на тима заминават на лагер испанския курорт Марбея, който ще продължи до 12 януари. Тимът се събира на летището в 10:35 часа българско време.
 
По време на подготовката в Испания Майнц ще изиграе две контроли. Във вторник е мачът с белгийския Остенде и в сряда ще се играе срещата с холандския НЕК Наймеген. Преди подновяването на първенството в Бундеслигата (25 януари срещу Щутгарт), тимът на Томас Тухел ще премери сили и с втородивизионния Франкфурт на 15 януари.

ВИДЕО ОТ ПЪРВАТА ТРЕНИРОВКА НА НЕДЕЛЕВ В МАЙНЦ - ТУК