Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино сложи край на спекулациите, че може да напусне клуба и подписа нов договор с „шпорите“. Контрактът на 44-годишния аржентинец е до 2021 година. Досегашният му договор беше до 2019-а.

„Маурисио внесе изключителен дух в клуба и върна атакуващия стил, който винаги е бил характерен за нас. Почетино изгради отбор, в който съчета млади и опитни играчи, за да ни покаже футбол на високо ниво, който на моменти беше направо удивителен“, заяви президентът на Тотнъм Даниел Леви.

„Всички в клуба сме щастливи, че Маурисио Почетино продължи договора си. Очакваме с интерес съвместната си работа в следващите сезони. Знам, че той има големи амбиции за Тотнъм, както и всички, които обичаме клуба“, допълни Леви.

„Много съм щастлив, че подписах нов договор. Това беше много лесно решение за мен и моя екип, тъй като усещаме уважението и обичта на всички, свързани с Тотнъм. В момента няма по-добро място за мен. Направихме един добър сезон, но съм сигурен, че това е само началото. Имаме дългосрочен проект и вярваме, че можем да постигнем успехи в следващите години“, призна Почетино.

В първия си сезон начело на „шпорите“ аржентинецът класира отбора на пето място във Висшата лига, а в момента Тотнъм е втори в класирането кръг преди края на шампионата (на две точки пред големия съперник Арсенал). Преди година той изведе отбора до финал в Купата на Лигата и до 1/16-финал в Лига Европа. През този сезон „шпорите“ стигнаха до 1/8-финалите на втория по сила континентален клубен турнир.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!