Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино заведе играчите си на тренировъчен лагер в Барселона. „Шпорите“ ще се подготвят в каталунската столица за престоящия в събота мач от четвъртия кръг на ФА Къп срещу Колчестър. Лондончани гостуват на третодивизионния тим на 30 януари от 14:45 часа.

Играчите на Тотнъм от днес водят тренировки на олимпийския стадион „Луис Компанис“, известен и като „Монтжуик“. Това съоръжение беше домакин на олимпийските игри в Барселона през 1992 г., както и европейското първенство по лека атлетика през 2010 г.

Почетино добре познава „Монтжуик“, тъй като това беше домакинският стадион на Еспаньол, когато аржентинецът играеше за „папагалите“ в периодите 1994-2000 и 2004-2006 г. Аржентинецът стана треньор на Еспаньол в началото на 2009 г., а тогава „синьо-белите“ вече играеха в новия си дом „Корнея-Ел Прат“.

Тотнъм в момента е на четвърто място във Висшата лига. След 23 изиграни мача тимът от Северен Лондон има 42-точки, две по-малко от най-големия си съперник Арсенал и Манчестър Сити, които са съответно трети и втори в класирането. Лидер е Лестър с 47. В следващия си мач за първенство „шпорите“ гостуват на 17-ия Норич на 2 февруари.