ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!
Стилиян Петров посети благотворителен мач в своя чест. Целта на събитието беше да се подкрепят изследванията за лечение на левкемия и лимфома.
 
2.1.jpgНа двубоя в Хейлсоуен присъстваха 2000 зрители, които аплодираха капитана на Астън Вила. Както е известно, през март 33-годишният Петров обяви, че има левкемия. През август лекарите разкриха, че българинът вече е в ремисия на болестта.
 
Група привърженици на Астън Вила платиха по 1000 паунда, за да участват в мача срещу сборен отбор на легендите на “виланите”. Феновете, чиито отбор се наричаше Петров ХІ, спечелиха със 7:6.
 
Сред зрителите на трибуните бяха двама бивши футболисти на Астън Вила – Гарет Бари от Манчестър Сити и Ашли Йънг от Манчестър Юнайтед.
 
“Когато се случи нещо подобно, всички футболисти се обединяват. Това означава, че много хора вече се асоциират с Астън Вила и разбират колко добър човек е Стан. Той заслужава тази подкрепа. Той беше чудесен футболист и за нещастие беше ударен от тежката болест, когато беше в добра форма”, заяви Бари.