Бившият футболист на градските съперници Ливърпул и Евертън Гари Аблет почина на 46-годишна възраст след тежка 16-месечна борба с болестта неходжкинов лимфом (рак, който започва в имунната система).

Албет е единственият играч, който печели ФА Къп с екипа и на двата мърсисайдски клуба - с Ливърпул през 1989 година и с Евертън през 1995 година. За Ливърпул бившият бранител има 109 изиграни мача и един гол, докато с екипа на “карамелите” има записани 128 срещи и 8 попадения. За последно през сезон 2009/10 той бе наставник на Стокпорт.

„Той беше уважаван през целия си живот от играчи, треньори и всички футболни специалисти. Много ще ни липсва. Поднасяме своите съболезнования на съпругата му Жаклин и неговите деца”, заявиха от асоциацията на футболните мениджъри след скръбната вест за смъртта му.

Освен за Ливпърпул и Евертън в своята кариера Албет е играл още за Дарби Каунти, Хъл Сити, Шефилд Юнайтед, Бирмингам, Уикъмб и Блекпул.

През 2002 година Албет стартира треньорската си кариера, започвайки в младежката академия на Евертън. През 2006 година се мести като треньор на втория тим на Ливърпул. През юли 2009 година поема Стокпорт, но се оттегля през юни 2010 година, след като клубът изпада във фалит.