Бившият селекционер на националния отбор на Англия Греъм Тейлър почина на 72-годишна възраст, информира „Би Би Си“. Новината е потвърдено и от говорител на семейството на Тейлър, който за последно беше футболен анализатор за „Би Би Си Рейдио Файв“.

“С голямо прискърбие трябва да съобщя, че Греъм почина тази сутрин в дома си. Предполагаме, че става дума за сърдечен удар. Семейството му е разтърсено от тази внезапна и напълно неочаквана смърт“, обяви говорителят на семейство Тейлър.

Като футболист Тейлър играе първо за Гримзби и след това в Линкълн, където започва и треньорската си кариера през 1972 г.

Има по два престоя начело на Уотфорд и Астън Вила, като и с двата тима има втори места в английския футболен елит. Бил е начело и на Уулвърхемптън. В периода 2009-12 година беше почетен президент на „стършелите“.

През 1990 година Греъм Тейлър поема националния отбор на Англия, където наследява Боби Робсън. Остава начело на „трите лъва“ до 23 ноември 1993 година, когато подава оставка след провала в световните квалификации за Мондиал'94.