На 48-годишна възраст след боледуване от рак почина бившият защитник на Барселона, Виляреал и Майорка Анхел Педраса. Треньорът на каталунците Пеп Гуардиола посвети на Педраса съботната победа над Депортиво (Ла Коруня) с 4:0.
 
Въпреки че е роден в Севиля, Анхел Педраса преминава през школата на Барселона и започва да играе за втория тим на тима. Първия си пробив в Примера дивисион прави като преотстъпен на Виляреал.
 
През 1983 г. се завръща в Барселона и остава в тима през следващите пет години. С каталунците печели Купата на Краля, но остава известен като един от четиримата играчи, пропуснали дузпа за Барса на финала на КЕШ през 1986 г., спечелен от Стяуа в Севиля.
 
През 1988 г. се мести в Майорка, където в периода до 1995 г. е титуляр в състава. В края на сезон 1996/97 слага край на кариерата си като футболист.
 
След това става треньор и води предимно нискоразредни отбори като вторите състави на Еспаньол и Виляреал, както и Бенидорм и Ателетико Балеарес. През 2008 г. за един сезон води гръцкия Ираклис. За последно бе начело на Оспиталитет, но заради здравословното си състояние напусна през октомври./БЛИЦ