Бившият вратар на френския национален отбор Бруно Мартини е починал снощи в дома си в Грамон на 58 години, съобщиха от Монпелие, където той игра и работи. Причина за смъртта му е сърдечна недостатъчност.

Кариерата му стартира през 1981-а година в Оксер, две години след това играе за Нанси. Следват четири години (от 1995-а до 1999-а) в Монпелие. Именно там беше и последната му работа като заместник-директор на школата.

Има общо 492 мача в кариерата си, всичките в Лига 1, както и 31 срещи за националния отбор на Франция.

Най-голямото му постижение като футболист е европейски шампион за младежи през 1988-а година. Мартини е участник на европейските първенства за мъже през 1992-а и 1996-а година.

Като треньор на вратарите в националния отбор на Франция печели европейската титла през 2000 година. Той е и част от щаба на Мондиал 2006, където Франция остана на 2-о място.

"Когато споменем името на Бруно Мартини, това означава, че говорим за един от най-великите вратари в историята на френския футбол. Винаги е изпълнявал задълженията си и като играч, и като треньор с голям професионализъм и скромност. Днес френският футбол оплаква един от най-великите на този пост, който сме имали, се казва в сайта на Монпелие.