ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Крейг Браун – последният треньор, който класира Шотландия на Световно първенство по футбол, е починал днес на 82-годишна възраст, съобщиха британските медии.

Той си е отишъл от този свят днес сутринта след боледуване в Университетската болница в град Еър, Шотландия. Крейг Браун е последният национален селекционер, който е класирал Шотландия на Световно първенство. Това се случва през 1998-а година във Франция, когато „гайдарите“ попадат в група А заедно с Бразилия, Норвегия и Мароко. Тимът приключва последен в групата с 1 точка, спечелена от равенството 1:1 с норвежците. Също така две години по-рано Браун води отбора и на Евро 96.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Основната част на кариерата на Крейг Браун е свързана с Абърдийн, където дълги години е треньор, а след това и директор на различни позиции с обща продължителност на договорите 36 години.

Бил е селекционер на младежкия национален отбор преди да поеме и първия отбор на Шотландия от Анди Роксбърг и да го класира на Европейското в Англия.

"Крейг си отиде от този свят спокойно в ранните часове на деня, заобиколен от членовете на семейството. Семейството иска да изрази своята дълбока признателност за изключителните грижи и внимание, предоставени от болничния персонал и безбройните съобщения за подкрепа и съчувствие от приятели и колеги", се казва в съобщението на болницата, цитирано от БТА.
Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!