Футболният свят е разтърсен от поредна смърт на голямо име. Отиде си именитият френски треньор Жерар Улие. Бившият наставник на Ливърпул и националния отбор на Франция е починал на 73-годишна възраст. Тъжната новина съобщи "Екип". 

Улие, който беше начело на "мърсисайдци" в продължение на шест години, си е отишъл от този свят само дни след като е претърпял сърдечна операция.

На клубно ниво е водил още ПСЖ, Лион и Астън Вила, но в съзнанието на българските фенове винаги ще бъде свързван с паметната за нас дата 17 ноември 1993 година. Именно Улие беше селекционер на Франция във великата за четата на Димитър Пенев вечер на "Парк де Пренс", в която Стоичков, Костадинов и компания шокираха "петлите" в края, за да се класират за САЩ`94 и да донесат неописуема радост на целия народ, завършвайки на четвъртото място следващото лято.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Като треньор на Ливърпул Улие спечели общо шест трофея, сред които изпъкват Купата на УЕФА и ФА Къп. Има две титли на Франция с Лион и една с ПСЖ.

В Астън Вила пък бе треньор на Стилиян Петров, а това бе и последната му работа като наставник.

Преди по-малко от месец Улие се завърна близо до играта като технически директор на женския тим на Лион, а преди това играеше важна роля за развитието на футболната програма на Ред Бул.


 

Gérard Houllier est décédé à l'âge de 73 ans : http://ow.ly/Sykc30rorDa

Публикувахте от L'EQUIPE в Понеделник, 14 декември 2020 г.