Капитанът на Еспаньол Даниел Харке почина днес от инфаркт в Коверчано, където каталунският тим е на подготовка преди началото на новия сезон в Испания. Защитникът е получил сърдечен удар, докато говорил с приятелката си по телефона, съобщава "Марка". Играчът изведнъж спрял да говори, а после бил намерен да лежи безжизнен на земята.

Харке е роден на 1 януари 1983 година в Барселона и започва кариерата си в Еспаньол през 2002 година. За седем сезона с екипа на тима има изиграни 173 мача и 8 гола. Минава през всички юношески и младежки гарнитури на националния отбор на Испания.

Това е поредната футболна трагедия, след като през 2001 година почина вратарят на ЦСКА (Москва) Сергей Перюн. През лятото на 2003 година трагично загина камерунецът Марк-Вивиан Фое, а на 26 януари 2004 г.  от този свят си отиде и унгарецът Миклош Фехер.

На 27 октомври 2004 г. централният защитник на Сао Каетано, Сержиньо, почина в болница в Сао Пауло на 30 години, след като пострада от спиране на кардиореспираторната дейност. През лятото на 2007 година футболистът на Севиля Антонио Пуерта колабира на терена, а три дни по-късно издъхна в болницата./БЛИЦ