Легендата на Ливърпул Рони Моран почина на 83-годишна възраст. Неприятната новина за смъртта на бившия ляв лек беше потвърдена от неговия син Пол, който разкри, че преди това баща му е имал кратко боледуване.

Моран остава верен на Ливърпул през цялата си кариера. Той започва в школата на клуба, а след това носи екипа на „червените“ в периода 1952-68 година. За това време има 343 мача и 16 гола и печели два пъти шампионската титла и по един път ФА Къп и Чарити Шилд.

След края на състезателната си кариера през 1968 година се присъединява към треньорския щаб на тима и работи с мениджърите Бил Шенгли, Боб Пейсли, Джо Фейгън, Кени Далглиш, Греъм Сунес и Рой Евънс.

На два пъти временно води Ливърпул. Първият случай е през 1991 година след напускането на Кени Далглиш, а вторият е година по-късно, когато Греъм Сунес се подлага на сърдечна операция.

През 1999 година слага край и на треньорската си кариера. По това време е най-дългогодишният служител на Ливърпул. За целия си престой на „Анфилд“ Моран печели общо 44 трофея като играч и треньор.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА