Легендарният бивш президент на Палермо Маурицио Дзампарини почина на 80-годишна възраст. Тъжната вест съобщиха медиите в Италия и от клуба, в който той остави трайна диря, издържайки го години наред. 

Дзампарини е бил приет в болница преди дни с диагноза перитонит.

Именно той привлече Ивайло Чочев в Палермо през 2014 година, купувайки го от ЦСКА. Българският национал, който сега играе в ЦСКА 1948, беше сред големите любимци на Дзампарини.  

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

По време на управлението му (от 2002 до 2018 г.) някои от големите имена в европейския футбол носиха фланелката на "розовите". Андреа Бардзали, Лука Тони, Пауло Дибала, Франко Васкес и Единсон Кавани са само част от футболистите, играли за Палермо в периода на Дзампарини. Чочев беше част от тима от Сицилия от 2014 до 2019 г.

При Дзампарини Палермо записа участие в европейските клубни турнири в три поредни сезона, както и стигна финал за Купата на Италия (б.р. - губи от Интер 2011 г.).

Настоящият президент на "розовите" Дарио Мири, изпълнителният директор Риналдо Саграмола и цялото семейство на Палермо се присъединяват към мъката от кончината на Маурицио Дзампарини, написаха от клуба, поднасяйки съболезнования към семейството на Дзампарини.