Еньо Бузански, последният от Магичните маджари от 50-те години на ХХ век, почина на 89-годишна възраст. Новината беше разпространена от агенция „Ройтерс“, която се позовава на близък приятел на семейството на бившия защитник.
 
Бузански, десен бек на великолепния отбор, който завършва на второ място на световното първенство през 1954 г. и печели олимпийската титла две години по-рано, беше настанен в болница през декември.
 
През 1953 г. Унгария побеждава Англия с 6:3 на „Уембли“ и става първият отбор от континенталната част на Европа, който печели като гост на „трите лъва“. Невероятната игра на унгарците им печели прозвището Магичните маджари.
 
Бузански има 49 мача за Унгария, в които прави впечатление на стабилен защитник. Той намира място в националния отбор, въпреки че не е част от двата големи гранда на местния футбол по това време – Хонвед и МТК.
 
Първият му мач за Унгария е на 12 ноември 1950 г. - равенството 1:1 срещу България в София (голове на Арсен Димитров и Гюла Силаги). Според свидетели той е толкова горд от факта, че носи националната фланелка, че ползва екипа с № 2 като пижама в продължение на шест години.
 
Еньо Бузански започва футболния си път в родния си град Уйдомбовар, а през 1946 г. започва да играе за Печ. Само година по-късно се мести в Дорог, където остава до края на кариерата си през 1960 г. За този период той изиграва 330 мача за първенство, в които бележи 25 гола.