Дългогодишният президент на Хофенхайм Петер Хофман почина на 61-годишна възраст. Малко преди Коледа той беше диагностициран с левкемия. След като са настъпили усложнения в състоянието му, той е бил приет в болница в Хайделберг през август.

„Загубихме човек, който живееше с проблемите на Хофенхайм. Работата му няма да бъде заправена. Ще ни липсва изключително много“, заяви собственикът на германския клуб Дитмар Хоп.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари (18+)

Един от малкото посетители, които са били допуснати до Хофман в болницата е бил треньорът на Байерн Ханс-Дитер Флик, който е отишъл в Хайделберг след спечелването на Шампионската лига. След това 55-годишният специалист е продължил да се интересува от състоянието на стария си приятел. Както е известно, Флик е бивш треньор на Хофенхайм.

Петер Хофман през целия си живот е живял в Хофенхайм. Той започва да тренира в местния футболен клуб през 1966 г., когато седемгодишен. През 1986 г. влиза в управата на клуба, а десет години по-късно е изпран за президент. До смъртта си той беше най-дългогодишният президент на отбор от Бундеслигата.