ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Легендата на Реал Мадрид Амансио Амаро почина на 83-годишна възраст, съобщава “Марка”. Ветеранът беше и почетен президент на „кралския“ клуб.

Амансио Амаро Валера е роден на 16 октомври 1939 г. в Ла Коруня и е бил играч и треньор на “лос бланкос” - като се присъединява към клуба през 1962 г. Амансио играе за Реал Мадрид между 1962 г. и 1976 г. С белия екип печели шестата европейска купа за отбора, девет титли в испанското първенство и три купи на Испания. Два пъти става голмайстор на Ла Лига, печелейки трофея "Пичичи".

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

През 1964 г. Амансио заема трето място в гласуването за "Златната топка" и печели Европейското първенство с Испания. За “Ла Фурия” той записва 42 мача и 11 гола.

Амансио се оттегля от футбола на 30 юни 1976 г. Той е четвъртият най-добър голмайстор на Реал Мадрид за всички времена след Алфредо ди Стефано, Ференц Пушкаш и Пако Хенто.

Амансио Амаро наследява Пако Хенто през януари 2022 г. като почетен президент на Реал Мадрид.

"Реал Мадрид, неговият президент и Бордът на директорите дълбоко съжаляват за смъртта на Амансио Амаро, почетен президент на Реал Мадрид и една от големите легенди на нашия клуб и на световния футбол. Амансио Амаро почина на 83-годишна възраст. Той ще бъде запомнен от всички мадридисти и от всички футболни фенове като един от най-големите митове на спорта. Реал Мадрид изказва своите съболезнования на всички мадридисти. Нека той почива в мир", написаха „кралете“.