Организаторите на купата на Конфедерациите ще проведат церемония в памет на починалия камерунски национал Марк-Вивиан Фое преди финала на турнира в неделя.

Фое колабира и почина по време на полуфинала на турнира през 2003 г. срещу Колумбия. След смъртта му се оказа, че той е имал сърдечни проблеми. Трагичният инцидент се случи, докато той играеше своя мач № 64 за националния отбор.
 
На клубно ниво той играеше за Манчестър Сити, Ланс и други страни. В негова чест “гражданите” оттеглиха фланелката с № 23, а до стадион “Сити ъф Манчестър” има и малък мемориален парк. Ланс кръсти на негово има улица в близост до стадион “Феликс Болаер”.
 
Президентът на ФИФА Сеп Блатер обяви, че заради инцидентът с Фое са се повишили мерките за сигурност в международните мачове, като вече има доктори или служители, обучени да работят с дефибрилатор.
 
Той допълни, че проучване, проведено сред младите играчи на квалификационен турнир за световното първенство до 17 години в Нигерия, е показало, че 60% от тези футболисти не са виждали доктор през живота си./БЛИЦ