Белгийският втородивизионен тим Локерен ще спре да съществува. Настоящият президент на създадения през 1923 година клуб Луис Де Врайс призна, че тимът ще фалира, след като не успя да му намери нови инвеститори, които да покрият натрупаните дългове в размер на около 5 милиона евро.

"За мое огромно съжаление, трябва да ви информирам, че въпреки всичките ни опити не успяхме да привлечем нови спонсори навреме, за да успеем да обжалваме отнемането на лиценза ни преди крайния срок, което щеше да ни позволи да продължим дейността си", съобщи Де Врайс на феновете.

По-рано през месеца Белгийската футболна федерация отне лиценза на Локерен, а причина бяха дълговете на клуба, част от които са от неизплатени заплати. Клубът ще се откаже и от жалбата си срещу обявяването на дружеството във фалит от Белгийския съд.

От началото на сезона Локерен спечели четири от 28 мача във второто ниво на белгийския футбол и трябваше да участва в плейофите за оцеляване, но първенството бе прекратено заради пандемията от коронавирус.

Най-големият успех на Локерен в Европа е през 1981 година, когато достига до четвъртфиналите на Купата на УЕФА. Предната година тимът бе спечелил сребърните медали в първенството и игра финал в турнира за купата на страната. Отборът от едноименното малко градче Локерен е носител на Купата на Белгия през 2012 и 2014 година.