Френските национали Франк Рибери и Карим Бензема ще трябва утре да се явят пред съда. Делото в Париж е по обвиненията, че са правили секс с непълнолетна проститутка.

Крилото на Байерн и нападателят на Реал (Мадрид) са разследани в родината си вече от две години заради случая със Захия Дехар. Момичето е било непълнолетно, когато е спала с футболистите през 2008 и 2009 г. Нито един от двамата вероятно няма да е в съда от първия ден по делото, което се очаква да завърши чак в края на месеца. Присъдата пък вероятно ще излезе през юли.

Скандалът избухна преди Световното първенство през 2010 година. Дехар стана много популярна и дори се изявява като муза на Карл Лагерфелд. 21-годишната в момента Захия даже пусна и собствена линия бельо.

Рибери и Бензема са заплашени с три години затвор и глоба от 45 хиляди евро, ако бъдат признати за виновни. Белязания призна, че е имал сексуални отношения с нея, но твърди, че не е знаел за възрастта й. Карим и досега отрича да е правил секс с Захия Дехар. Най-интересна е ситуацията с Рибери, който е женен с две деца. Той от месеци се виждал с въпросното девойче, което редовно го навестявало в Мюнхен. Дори на 28 февруари двамата заедно отпразнували нейния рожден ден.