Международният футболен борд взе решение за стартиране на двегодишни тестове за вкарване на видео повторенията в мачовете. Това беше гласувано на 130-ата сесия на Борда, която се проведе в Кардиф. Решението беше взето с 6:2 гласа.

Международният футболен борд е съставен от четирима представители на ФИФА и по един от четирите британски футболни федерации, които се считат за основоположници на футбола.

Правото на видео повторение ще важи в случаи, в които трябва да се определи дали е отбелязан гол, дали даден футболист трябва да бъде изгонен от игра, при отсъждането на спорна дузпа и при объркване на самоличността на провинил се състезател. Главният съдия обаче ще продължи да има последната дума при отсъждането.

"Взехме историческо решение за футбола. ФИФА и членовете на Борда водят дебат и той няма да спира. Показахме, че слушаме и че умеем да прилагаме здравия разум. Трябва да сме предпазливи, но и трябва да предприемем конкретни стъпки напред, за да покажем, че е започнала нова ера във ФИФА и Борда. Горд съм, че съм част от това", заяви новият президент на ФИФА Джани Инфантино.

Видео повторението ще бъде изпробвано в Германия и Холандия. Нововъведението ще бъде тествано поетапно от сезон 2017/18 г. При положителни резултати Евро 2020 ще бъде първото голямо първенство, на което то ще бъде приложено.