Футболната асоциация (ФА) на Англия повдигна обвинения срещу Джон Тери за обида на расистка основа срещу защитника на Куинс Парк Рейнджърс - Антон Фърдинанд.

Съдът в Лондон оправда английския национал, но капитанът на Челси все още е изправен пред угрозата да бъде наказан, тъй като ФА възобнови независими разследване и ще търси доказателства за вината на Тери.

Скандалният епизод бе на 23 октомври миналата година в мач между Челси и Куинс Парк Рейнджърс. След оправдаването му от съда Тери бе заявил, че сега иска да се съсредоточи върху футбола и да се подготви на спокойствие за новия сезон. Джони има на разположение една седмица, за да се подготви за обвинението. Докато не бъде взето окончателно решение, той има право да играе както за Англия, така и за Челси.

"Отхвърлям обвинението и ще изискам възможността да се явя пред комисия за лично изслушване", съобщи веднага Тери в специално изявление. Скандалът с Джей Ти предизвика допълнително полемики в Англия, тъй като само преди половин година вече имаше подобна ситуация. Тогава уругвайският нападател на Ливърпул Луис Суарес бе наказан за 8 мача за предполагаема обида срещу Патрис Евра от Манчестър Юнайтед.