Германският национален отбор тренира за първи път в оптималенб състав след Евро 2012 в Полша и Германия. Бундестима се готви за предстоящите световни квалификации срещу Ейре в Дъблин на 12 октомври (петък) и Швеция в Берлин на 16 октомври (вторник).

Халфът на Байерн Бастиан Швайнщайгер, който попадна в състава на Йоахим Льов за първи път от Евро 2012 насам, също тренира наравно с останалите. Единствено неговият съотборник в Байерн Марио Гомес не е напълно възстановен от травма в глезена и тренира индивидуално.

Нападателят на Арсенал Лукас Подолски и халфът на Борусия (Дортмунд) имаха малки проблеми. Подолски се оплака от болки в глезена, докато Гьотце не успя да направи всички упражнения заради мускулни проблеми. Очаква се обаче и двамата да бъдат на линия за гостуването на Ейре.

“Очаквам позитивно настроена и луда публика. Мога да играя навсякъде, селекционерът може да си избере. Чувствам се страхотно навсякъде по терена и съм доказал качествата си”, сподели след заниманието 27-годишният Подолски.