Германският национал Лукас Подолски избухна пред немските медии и изрази огромното си недоволство от ролята на резерва, която му е отредена а Арсенал този сезон. 29-годишният нападател отново остана на резервната скамейка на „артилеристоте” при домакинската загуба от Манчестър Юнайтед (1:2) в дербито от английската Висша лига през уикенда.

„Харесва ми Лондон, харесва ми и клуба. Не ми харесва обаче ситуацията. Аз не съм палячо, който да изпълни договора си на трибуните. Трябва ли да кажа, че всичко е страхотно и ще изпълня договора си? Ситуацията трябва да се промени. Искам да играя”, категоричен е Подолски пред „Кикер”.

„Ясно е, че в момента въобще не съм доволен от позицията ми. Продължавам да изпитвам удоволствие от футбола. Но когато ми се отнеме това, което намирам за толкова страхотно, тогава не съм доволен”, допълва нападателят.

Интерес към Подолски има от клубове от германската Бундеслига, ни никой не е готов да отдели по-голяма трансферна сума, за да го привлече през зимния трансферен прозорец.

„Подолски не е за продан. Аз съм този, който определя цените на футболистите в отбора”, отсече миналата седмица мениджърът на „топчиите” Арсен Венгер.

Подолски, който бе критикуван от селекционера на Германия Йоахим Льов за липса на игрова практика, иска трансфер през зимата, който обаче изглежда е невъзможен, поне докато не се появи достатъчно мощен финансово клуб, който да иска да го привлече.