ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Германският национален отбор победи Еквадор с 4:2 в контролна среща, играна в Бока Ратън (САЩ). По два гола за успеха на “бундестима” се отчетоха Лукас Подолски и Ларс Бендер.
 
Селекционерът Йоахим Льов взе за турнето в Северна Америка играчи, които не са от Байерн и Борусия (Дортмунд). Въпреки това, нападателят Подолски влезе в историята на националния отбор. Той откри резултата в 9-ата секунда, което е най-бързият гол, реализиран от немския представителен тим.
 
Веднага след изпълнението на началния удар Подолски открадна топката от защитника Габриел Ачилиер, направи няколко крачки и стреля покрай вратаря Максимо Бангера. Бендер, който за първи път започна като титуляр в националния отбор, удвои в 4-ата минута с удар от 18 метра.
 
Подолски вкара втория си гол в 16-ата минута, а осем минути след това и Бендер се разписа за втори път вратата на Бангера. Луис Антонио Валенсия от Манчестър Юнайтед върна едно попадение за Еквадор в добавеното време на втората част. Седем минути преди края на мача Валтер Айови беше точен от пряк свободен удар за крайното 4:2 в полза на Германия.
 
В неделя (2 юни) на германския национален отбор предстои още една контролна среща. Този път съперник ще бъде САЩ, където треньор е бившият немски национал Юрген Клинсман, който през 2006 г. като селекционер изведе “маншафта” до третото място на световното първенство.