Автомобилът на футболния съдия Леонтиос Тратос е бил запален през тази нощ, обявиха кипърските власти. Това е пореден атентат срещу рефера и неговото семейство през последната година.
 
Инцидентът е нов епизод от заплахи и нападения срещу футболни арбитри и техните близки. Съдиите дори изразиха готовност да бойкотират мачовете, ако атаките продължат.
 
От полицията обявиха, че автомобилът е бил паркиран в подземен гараж на сградата, в която Тратос живее в покрайнините на Никозия. Колата е разрушена.
 
Властите подозират, че возилото, собственост на компанията, в която реферът работи, е била залято със запалима течност и след това е подпалено.
 
Леонтиос Тратос, един от най-добрите елитни футболни съдии в Кипър, беше атакуван и през февруари 2014 г., когато предишният му автомобил беше разрушен с бомба пред дома му.
 
Миналогодишният инцидент също беше част от серия атаки срещу арбитри и доведе до временно отлагане на мачове от първенството. Атаките обаче не спряха.
 
В началото на годината бомба избухна пред дома на майката на Тратос, а преди месец при друг атентат беше взривена колата на съпругата му. За щастие няма пострадали хора при нападенията.