Световният шампион с Франция от това лято Пол Погба не пропусна удобен момент да направи препратка към мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо, който му отне капитанската лента миналия месец заради критика пред медииите.

„Никога не съм играл за Франция с идеята да бъда капитан. Да бъда част от този тим значи нещо много голямо за мен. Няма нужда да си капитан, за да се чува гласа ти. Капитанската лента не те прави лидер. В качеството си на лидер можеш да говориш на терена, но съм виждал лидери, които не го правят непременно”, заяви 25-годишният халф, който се присъедини към лагера на „петлите“ за предстоящите срещи от Лугата на нациите.

„Предвид моята възраст се намирам между две групи играчи: най-младите и най-старите. Това ми помага да предавам съобщенията и ми дава шанса да бъда чут”, каза още Погба и посочи кои според него са фаворитите за „Златната топка“.

“Антоан Гризман, Килиан Мбапе и Рафаел Варан заслужават отличието много повече от мен. Не мога да откроя един от тримата, но с цялото си сърце се надявам някой от тях да спечели. Добавям и Н'Голо Канте. Не искам да прогнозирам какво ще стане в крайна сметка”, каза французинът за своите сънародници.