Халфът на Ювентус Пол Погба спорил с Алекс Фъргюсън, когато беше футболист на Манчестър Юнайтед. За 3 години на "Олд Трафорд" 20-годишният френски национал взе участие в едва 7 мача на Юнайтед. Самият Погба смята, че е бил прав да негодува.

"Никога не съм проявявал липса на уважение към сър Алекс Фъргюсън. Дори напротив, защото каквото имах да кажа, казвах му го в лицето”, споделя Погба пред "Франс Футбол”. Полузащитникът разкрива, че е решил да напусна Юнайтед, когато отказалият се Пол Скоулс се върна на терена.

"Когато научих, че Скоулс се завръща, разбрах, че ще ми е трудно да играя за първия отбор и трябва да напусна Юнайтед. Фъргюсън ми каза, че в Италия има много прояви на расизъм и феновете не са като във Висшата лига. Аз му отвърнах, че това не е проблем за мен и той ме прати в дълбоките резерви. Моите съотборници дори ми лепнаха прякора "Нелсън Мандела", защото спорех с Фъргюсън. Конте, точно обратното, ми каза, че възрастта не е важна и най-добрите играчи ще излизат на терена. Искам да стана най-добрият в света и да спечеля "Златната топка", заяви Погба.