Мениджърът на Бърнли Венсан Компани беше обвинен от Футболната асоциация на Англия в непристойно поведение. Белгиецът бе изгонен от главния съдия Дарън Ингланд при равенството 2:2 в събота с Челси. Бившият централен защитник на Манчестър Сити бе много недоволен от решението на Ингланд да отсъди дузпа в полза на домакините от Челси в 40-ата минута, като освен това изгони от игра и защитника Лоренц Асиньон.

С човек по-малко и с гол изоставане, както и без мениджъра си, Бърнли изненадващо успя да се добере до точката на "Стамфорд Бридж" през второто полувреме.

"Ще продължа да казвам това, което мисля. Не се срамувам, а и вече казах на рефера какво мисля за него. Съдийството този сезон не е никак на добро ниво. Няма никакъв проблем да ме глобяват, просто искам да бъдат решени тези проблеми", каза след срещата Компани.

"Езикът и поведението на мениджъра около 40-ата минута са били некоректни и оскърбителни към официално лице на мача, като са поставили под съмнение неговата почтеност", се казва в изявлението на ФА.

Компани има срок до петък, за да отговори на обвинението.