Нападателят на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани е разследван от дисциплинарната комисия на Футболната асоциация заради расистка проява след мача със Саутхямптън. Уругваецът, който влезе след почивката, вкара два гола за успеха с 3:2 на „червените“, дошъл с обрат след 0:2.

След края на срещата 33-годишният нападател получи множество поздравления на профила си в „Инстраграм“. Един от последователите на Кавани написа: „Обичам те, Матадоре“. В отговор футболистът отвърна: „Благодаря, негърче!“

След това Единсон Кавани изтри публикацията. Действията му обаче бяха закъснели, тъй като мнозина успяха да я запазят, а сега предстои разследване на ФА. Резултатите от него трябва да станат ясни до следващия понеделник. Правилата гласят, че състезателните права на нападателя може да бъдат спрени за поне три мача.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

„Ако футболист използва обидни думи като коментар чрез каквото и да е средство за комуникация, се налага абсолютен минимум от наказание за поне три мача“, пише в правилата на ФА, които са разпространени до клубовете и играчите чрез синдиката на футболистите преди началото на сезона.

Манчестър Юнайтед отказва коментар по темата, но от клуба предполагат, че изявлението на Кавани е направено в момент на силна емоция след начина, по който е постигната победата над Саутхямптън. На „Олд Трафорд“ отбелязват, че неприемливата дума е често използвана в Южна Америка и потвърждават, че уругваецът вече е получил предупреждение да внимава с речника си.

Бившият нападател на Ливърпул Луис Суарес, който е съотборник с Единсон Кавани в националния отбор на Уругвай, отнесе наказание за осем мача през 2011 г., когато използва думата „негърче“ срещу Патрис Евра от Манчестър Юнайтед в дербито между двата отбора.