Германската Бундеслига иска да завърши сезона пред празни трибуни. Очакванията са мачовете да започнат на 9 май, но затова се очаква крайното решение на правителството, което трябва да се произнесе в края на следващата седмица. Има и втори вариант и той е с подновяване на първенството на 26 май.

От германската полиция обаче се възпротивиха относно плановете на Бундеслигата за завършване на шампионата. Вицепрезидентът на съюза на полицаите Йорг Радек изрази притеснения, че не са взети напълно предвид възможностите за струпване на хора пред стадионите.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Според плановете на Германската футболна лига за организиране на мачовете пред празни трибуни ще са необходими максимум 322 души. Това е бройката за целия ден за провеждане на една среща – от сутринта до вечерта (в зависимост от времето на провеждане на двубоя). Целият персонал е разпределен в няколко зони на стадиона.

Зона 1 (терена на стадиона): Освен двата отбора и съдиите, само ограничен брой хора ща имат достъп до тази зона. В бройката влиза четирите деца за гонене на топките и четиримата от екипа за спешна помощ. Общо: 98 човека.

Зона 2 (трибуни): По осем представители на двата клуба. Сред останалите, които ще имат достъп до зоната, са десет журналисти, двама пожарникари и четирима полицаи. Общо: 115 човека.

Зона 3 (извън стадиона): 50 охранители, телевизионните екипи, осигуряващи сигнала за излъчване, както и хората от центъра за ВАР в Кьолн. Общо: 109 човека

Футболната лига препоръчва на отборите да пътуват в няколко микробуса, а не всички заедно в клубния автобус. Така на играчите може да се осигури по-голяма дистанция един от друг.

Всеки клуб трябва да назначи собствени отговорник, който да отговаря за спазването на задължителните хигиенни норми. С тази работа може да бъде натоварен и лекарят на отбора.

Няма да бъдат допускани талисманите на обора или деца, които да извеждат играчите на терена. На футболистите и съдиите се забраняват поздравите с ръце, както и образуването на традиционни кръгове от играчи за допълнителна мотивация преди мачовете.

На резервните скамейки играчите и треньорите трябва да спазват дистанция от поне два метра. Същото разстоние трябва да с спазва и до четвъртия съдия.

ПРАВИЛА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА МАЧОВЕ БЕЗ ЗРИТЕЛИ
* Един ден преди срещата всички играчи се подлагат на тестове за COVID-19
* За завършване на сезона ще е необходимо извършването на 25 000 проби
* Извършването на тези тестове ще струва 2,5 милиона евро
* Трябва да се изиграят общо 82 мача от Бундеслигата и 81 от Втора бундеслига

МАКСИМАЛНИЯТ БРОЙ ОТ ХОРА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЕДИН МАЧ
* Двама пожарникари
* Четирима видео анализатори
* Четирима полицаи
* Четири деца за гонене на топката
* Четирима служители на Германската антидопингова агенция
* Петима фотографи
* Петима съдии
* Седем служители по организация на мача
* 10 журналисти
* Максимум 12 човека делегация на клуб
* 13 служители на стадиона (включително за поддръжка на тревата)
* 13 служители по хигиената (включително медицински персонал)
* 18 резерви (общо за двата отбора)
* 22 играчи
* 28 човека спортно-технически щабове (общо за двата отбора)
* Максимум 37 служители за водене на различните технически протоколи
* 64 охранители
* 71 телевизионни служители (опертори, асистенти, анализатори и т.н.)

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!