Попълнете търсена ключова дума или фраза

Похарчиха милиони за покупки, вижте най-значимите сделки!

https://blitz.bg/sport/svetoven-futbol/pokharchikha-milioni-za-pokupki-vizhte-nay-znachimite-sdelki_489912.html Blitz.bg/Sport

Висшата лига отново пръсна най-много пари, следвана от италианската Серия ”А”

Треньорът на Нюкасъл Еди Хау е доволен от многото покупки
1 от 1

Зимният трансферен прозорец в топ 5 първенствата на Европа затвори. Тимовете отново похарчиха милиони за гръмки сделки, а в последния ден имаше и сделки, които не попадат в класацията на най-скъпите, но несъмнено привличат вниманието.

Седем от десетте най-скъпи трансфери тази зима бяха осъществени от тимове в английската Висша лига, клубовете от която изхарчиха 335,42 милиона евро, следвани от тези в италианската Серия „А” (174,85 млн. евро), испанската Ла Лига (73,35 млн. евро) и руската Премиер лига (73,45 млн. евро).

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн

На първите две места в класацията са италианският гранд Ювентус, който привлече сръбския национал Душан Влахович за 81,6 милиона евро от Фиорентина, и Барселона с трансфера на Феран Торес от Манчестър Сити срещу 55 милиона евро. „Бианконерите” взеха още швейцарския национал Денис Закария от Борусия (Мьонхенгладбах) за 8,6 милиона евро, а в същото време продаде на Тотнъм Родриго Бетанкур и Деян Кулушевски, прибирайки за двамата общо 29 милиона евро. Каталунците пък си осигуриха услугите още на Адама Траоре под наем от Уулвърхемптън и Пиер-Емерик Обамеянг, който пристига на „Камп Ноу” със свободен трансфер от Арсенал.

Едва на трета позиция е Ливърпул, който похарчи 45 милиона евро за Луис Диас от Порто. Новобогаташите  от Нюкасъл пък се изръсиха с над 102 милиона евро, защото се борят със зъби и нокти за оцеляването си в английския елит – Бруно Гимараеш от Олимпик (Лион) за 42,1 милиона, Крис Ууд от Бърнли за 30 милиона, Киърън Трипиър от Атлетико (Мадрид) за 15 милиона и Дан Бърн от Брайтън за още 15 милиона. Мениджърът на тима Еди Хау е доволен от много сделки, но сега предстои по-трудната задача - Нюкасъл да не изпадне. 

Астън Вила привлече Филипе Коутиньо под наем от Барселина и даде 30 милиона евро за Люка Дин от Евертън, който пък също влезе в топ 10 с трансфера на Виталий Миколенко от Динамо (Киев) за 23,5 милиона евро. Английският шампион Манчестър Сити пък бе скромен и похарчи само 17 милиона евро за Хулиън Алварес от Ривър Плейт.

Любопитни трансфери не липсваха и в последния ден. Кристиан Ериксен се завърна в професионалния футбола след претърпения сърдечен арест преди осем месеца на Евро 2020 и ще играе във Висшата лига за Брентфорд. Халфът Танги Домбеле премина от Тотнъм в Олимпик (Лион), а английският национал Деле Али напусна "шпорите" в посока Евертън, който взе Дони ван де Беек от Манчестър Юнайтед след назначаването на Франк Лампард за нов мениджър. Джеси Лингард пък остана при „червените дяволи”, въпреки че бе спряган за трансфер. Усман Дембеле не напусна Барселона, а името му бе усилено свързвано с ПСЖ и Челси.

Българският шампион Лудогорец даде 800 хиляди евро за бразилеца Рик Джонатан от Сеара и в последния ден привлече хърватския вратар Симон Слуга от Лутън, а иначе продаде неговия сънародник Кристиан Кахлина на американския Шарлот за 1,1 милиона евро. ЦСКА се подсили с бразилеца Маурисио Гарсес от Бруске под наем и колумбиеца Браян Морено със свободен трансфер от Атлетико Хула, а в същото време продаде Карол Метс на ФК Цюрих за 200 хиляди евро и Пламен Гълъбов на израелския Макаби Нетаня за 100 хиляди евро.

От българите като най-значим и скъп зимен трансфер се откроява Андреа Христов, за който Славия прибра 600 хиляди евро от Козенца. Борислав Цонев и Мартин Петков напуснаха Левски в посока Черноморец (Одеса) със свободни трансфери, а националът Страхил Попов смени тимове в Турция и премина от Хатайспор в Еюпспор. 

Вижте сделките от последния ден на трансферния прозорец!

ТОП 20 НА НАЙ-СКЪПИТЕ ЗИМНИ ТРАНСФЕРИ

Име Досегашен клуб Нов отбор Сума
1. Душан Влахович Фиорентина Ювентус 81,6 млн. евро
2. Феран Торес Манчестър Сити Барселона 55 млн. евро
3. Луис Диас Порто Ливърпул 45 млн. евро
4. Бруно Гимараеш Олимпик (Лион) Нюкасъл 42,1 млн. евро
5. Крис Ууд Бърнли Нюкасъл 30 млн. евро
Люка Дин Евертън Астън Вила 30 млн. евро
7. Виталий Миколенко Динамо (Киев) Евертън 23,5 млн. евро
8. Юри Алберто Интернасионал Зенит 20 млн. евро
9. Родриго Бетанкур  Ювентус Тотнъм 19 млн. евро
10. Хулиан Алварес Ривър Плейт Манчестър Сити 17 млн. евро
11. Рикардо Пепи Далас Аугсбург 16,36 млн. евро
12. Киърън Трипиър Атлетико (Мадрид) Нюкасъл 15 млн. евро
Ромен Фавре Брест Олимпик (Лион) 15 млн. евро
14. Джонатан Иконе Лил Фиорентина 14 млн. евро
Воут Вегхорст Волфсбург Бърнли 14 млн. евро
Артур Кабрал Базел Фиорентина 14 млн. евро
Натан Патерсън Рейнджърс Евертън 14 млн. евро
18. Давид Нерес Аякс Шахтьор (Донецк) 12 млн. евро
Йонас Винд ФК Копенхаген Волфсбург 12 млн. евро
20. Вандерсон Гремио Монако 11 млн. евро
Каспер Козловски Погон (Шчечин) Брайтън 11 млн.евро
Жан-Филип Матета Майнц Кристъл Палас 11 млн. евро

Още по темата

Коментирай

2 Коментара