Шефът на Международния борд на футболните асоциации (IFAB) Лукас Бруд похвали видеоарбитрите (ВАР), използвани за срещите от турнира за Купата на конфедерациите в Русия.  

Видеоарбитрите привлякоха вниманието за анализи и дискусии след мача между Чили и Камерун, който бе спечелен с 2:0 от южноамериканците. Те отмениха един гол и зачетоха друг, като и двата бяха на сметката на носителя на Копа Америка.

„На „Заключението е на 100% позитивно, тъй като видеореферите винаги взимаха досега правилните решение. Има още какво да се иска само при комуникацията”, заяви шефът на IFAB, отговарящ за изменението на футболните правила.

„Надявам се, че има по-голямо разбирателство решенията с видео повторения. Това е една много комплексна тема и ние сме в началото. Купата на конфедерациите обаче предлага чудесна възможност за още тестове. Не искаме да правим революция на играта”, допълни Лукас Бруд.

БЛИЦ СПОРТ ще следи всичко най-интересно около турнира за КУПАТА НА КОНФЕДЕРАЦИИТЕ на специалната си страница, на която ще откриете ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ !!!