Мрачни дни преживява в Блекпул бившият нападател на ЦСКА Елиот Гранден. Французинът бе разкритикуван от настоящия си мениджър при “мандарините” Пол Инс.
 
Бившият ас на Уест Хям, Манчестър Юнайтед, Ливърпул и английския национален отбор коментира така слабата форма на Гранден:
 
„Елиот трябва да разбере, че може да е много талантлив играч, но не всичко опира до таланта. Той трябва да показва, че е отдаден на клуба. Има много играчи с огромна мотивация, които биха му завидели за неговите умения, и съм му го казвал. Елиот трябва да се приведе във форма, да тренира правилно и да бъде част от това, което се опитваме да постигнем. Ако го направи, ще стане много добър играч. Ако не успее, тогава след 10 години ще стои в кръчмата и ще се пита: „Ами ако бях го послушал?“, заяви Инс.
 
Гранден бе сред любимците на Сектор “Г”, а през 2010 година бе продаден на Блекпул. Тогава “мандарите” бяха част от английския елит и в началото французинът се вписа чудесно в новия си отбор. След това обаче тимът изпадна в Чемпиъншип, а през втората половина на миналия сезон Елиот бе пратен за кратко под наем в Ница. След като се завърна в Блекпул, той започна да върви надолу.
 
Там е в момента и неговият отбор, който се бори за оцеляване във втория ешелон на английския футбол. В момента само 4 точки делят Блекпул от опасната зона.