Легендата на Манчестър Юнайтед и Англия Пол Скоулс даде съвет на селекционера Рой Ходжсън. Според бившия полузащитник специалистът трябва да се довери на младите футболисти за Мондиал 2014.

Рахим Стърлинг, Рос Баркли и Люк Шол показаха през изминалия сезон, че притежават огромен талант и заслужават шанс от Ходжсън. В понеделник селекционерът ще обяви 23-ата, на които ще разчита в Бразилия това лято.

"Надявам се на добро представяне, защото ще бъде много трудно да играем в тази част на света. Не са идеалните обстоятелства след такъв дълъг сезон в Англия. Беше същото, когато трябваше да ходим в Япония и Южна Корея", коментира Скоулс.

"Мисля, че за Бразилия трябва да заминем с много млади футболисти. Има две момчета от Ливърпул, Стъридж и Стърлинг. Окслейд-Чембърлейн от Арсенал. Длъжни сме да процедираме като германци. Спомняте си, вероятно какво направиха те преди четири години. И сега, след този период от време, хората изискват от тях победи, което аз разбирам като отбор, притежаващ високо качество. Тим, който се справя добре и знае как да играе във важни турнири."

Скоулс вярва, че фаворитът Бразилия ще спечели турнира, а Чили пък може да поднесе изненадата.

"Що се отнася до победителя, не виждам кой може да спечели срещу Бразилия. Ще бъде много трудно на съперниците им, ако вземем под внимание Купата на Конфедерациите през миналата година. И играчите, с които селекционерът разполага... Отборът е в най-доброто си положение в точното време, с Неймар в състава.

Според мен обаче Чили може да поднесе изненадата. Гледах ги преди два месеца. И като отбор от Южна Америка това допълнително ще ги мотивира", добави 39-годишният легендарен халф.

Пол Скоулс е участник на две световни първенства - през 1998 във Франция и през 2002 в Япония и Южна Корея.