Победата на Милан с 1:0 над Лийдс на финала на КНК през 1973 г. трябва да бъде отнета, ако се намери ново доказателство, че мачът е бил уреден, твърди член на Европейския парламент.

Ричард Корбет, който представя английските провинции Йоркшир и Хъмбър в Брюксел е събрал 15 000 подписа в подкрепа на петиция, която ще бъде връчена на УЕФА на 16 май, на 36-ата годишнина от мача.
 
Корбет настоява УЕФА за разследва финала и ако бъде намерено ново доказателство, че мачът е бил манипулиран, но победата трябва да се присъди на Лийдс.
 
“След последните разследвания на УЕФА за уреждане на мача и намеса на тотомафията, е добре евроцентралата да покаже, че може да приложи същите санкции срещу корупцията и за среща играла се преди много години”, заяви Корбет пред “Ройтерс”.
 
“Целостта на футбола трябва да бъде опазена. УЕФА често наказва впоследствие съдии заради подозрения в помощ на даден тим, но не може да промени резултат заради 10-годишна давност. Това означава, че ако прекалено дълго се прикриваш, избягваш наказание. Мисля, че е време УЕФА да прекрати тази политика”, допълни английският политик.
 
Милан победи Лийдс след спорен гол на Лучано Киаруджи, който се разписа директно от непряк свободен удар в четвъртата минута на мача игран в Солун. Съдията на срещата Христос Михас от Гърция бе разследван от собствената си футболна федерация по подозрения за получен подкуп от Милан.
 
След този мач той бе наказан от УЕФА да не води повече мачове на международно ниво. Скоро след мача от Лийдс поискаха преиграване на мача, но апелът им към евроцентралата бе отхвърлен./БЛИЦ