От полицейски терор се оплакаха феновете на Борусия (Мьонхенгладбах) след гостуването си на Рома (1:1) за мач от Лига Европа. Грозните сцени са се разиграли след края на срещата.

Гостуващата агитка от 7000 човека е помолена да изчака един час на трибуната от съображения за сигурност, за да се изтеглят феновете на „вълците“. След това те са били пускани да напускат „Стадио Олимпико“ на групи по 200 души, като през това време са бити от охранителите и служителите на полицията.

Организацията „Gladbacher Fanhilfe“ разкри на профила си в „Туитър“, че сред пострадалите има жени и деца. Един от служителите на Борусия (Мьонхенгладбах) е арестуван, тъй като е записвал с телефонната си камера действията на властите. Има задържани и привърженици на германския клуб.

„Полицаите биха жестоко феновете. Има много пострадали. Няколко човека от нашата група са настанени в болница“, пише в съобщението на „Gladbacher Fanhilfe“.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Цялото изтегляне на феновете на германския тим е продължило три часа. Управата на клуба от Мьонхенгладбах е отправила молба за реакция от страна на УЕФА.

„Според нашите сведения, за съжаление, италианските охранители и полицаи са действали със сила, превишаваща германските стандарти. Защо са се наложили подобни действия, само можем да гадаем“, коментира изпълнителният директор на Борусия Щефан Шиперс.

От друга страна се очаква германският тим да получи наказание, тъй като в началото на мача феновете на отбора хвърлиха бомбички и димки.

ЛИГА ЕВРОПА, СЕЗОН 2019/20 - КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ