Вече бившият национал на България Димитър Иванков преживя ужасяващи мигове на мач в Турция. Срещата от 24-ия кръг на Суперлигата между Диарбекирспор и Бурсаспор бе прекратена при резултат 0:0 малко преди края заради безредици по трибуните.

Наложи се полицаи да извеждат Иванков и съотборниците му от стадиона в Диарбекир. Отборът на Бурсаспор бе качен в два малки автобуса, ескортирани от бронирана кола, оборудвана с водно оръдие. Така Иванков и съотборниците му напуснаха околностите на стадион "Диарбекир Ататюрк".

В 18-ата минута единият от страничните съдии бе ударен с камък. Журналист пък е с разбит нос.

Причина за ексцесиите по трибуните е наостреното отношение на домакините за скандали от мача през есента в Бурса, когато Иванков и компания победиха с 4:0. Тогава едно от попаденията вкара българският вратар, разписал се от дузпа. Напрежението ескалира в дните преди днешната среща, като в Диарбекир не са осигурили хотел за гостуващия тим на Бурсаспор.

Турските интернет издания информират и за сериозни мелета между полицията и феновете на двата отбора.

Бурсаспор се бори за титлата в Турция като заема второто място, изоставайки с 4 точки от лидера Галатасарай. Диарбекирспор е в зоната на изпадащите - 16-а позиция с 21 точки. /БЛИЦ